Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

26.02.2018. 10:57:20 - Petra Vdović

Mali pregradski folkloraši nastupili na 22. Smotri dječjeg folklora

Foto: Facebook KUD Pregrada

Polaznici dječjeg folklora iz Pregrade, koji djeluje u sklopu Kulturno-umjetničkog društva Pregrada, nastupili su prošlu subotu na 22. Smotri dječjeg folklora održanoj u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku.

Mali folkloraši i folklorašice predstavili su se koreografijom "Na školskom dvorišću", u koju su uklopili dječje igre Picigiranje i Probijanac, brojalicu En ten tore te pjesme Išla majka s kolodvora, Slaviček se je ženil i Igra kolo. Za glazbenu pratnju pobrinula se tamburaška sekcija KUD-a pod vodstvom Franje Kaučića.

Foto: Facebook KUD Pregrada

Foto: Facebook KUD Pregrada

Na smotri je nastupilo oko 500 malih folkloraša u 17 dječjih folklornih skupina iz 12 kulturno-umjetničkih udruga s područja Krapinsko-zagorske županije. U nastupima su bile najzastupljenije dječje igre, pjesme i plesovi Hrvatskog zagorja, a predstavljena je i tradicijska baština Međimurja, Podravine, Slavonije i Dalmacije. Smotru je kao selektor pratio Goran Knežević iz Hrvatskog društva folklornih koreografa i voditelja, a prisutna je bila i zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek.  

Foto: Facebook KUD Pregrada

Foto: Facebook KUD Pregrada

22. županijsku Smotru dječjeg folklora organizirali su Zajednica amaterskih kulturno-umjetničkih udruga Krapinsko-zagorske županije i Ansambl Zabok.

Dječji folklor nova je sekcija KUD-a, čiji su članovi učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole. Folklor broji 18 polaznika, a vodi ih budno oko Marije Klasić.

Izvor: www.kzz.hr

Reklama