Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

12.11.2015. 07:12:02 - Grad Pregrada

Listopad u gradu Pregradi

 

Listopad 2015. godine obilježio je niz događaja na području grada Pregrade kako na kulturnom i društvenom području, tako i na području infrastrukturnih radova i novih investicija.
Naš mali osvrt ovog jesenjeg mjeseca možemo započeti sa našim najmlađima, koji su nas ujedno i uveli u mjesec listopad obilježavanjem Međunarodnog dana djeteta. Svake godine u prvom punom tjednu listopada u Hrvatskoj se obilježava Dječji tjedan. Ove godine Dječji tjedan započeo je u ponedjeljak, 5. listopada 2015., a sam početak obilježili su učenici Osnovne škole Janka Leskovara i DV "Naša radost"   okupljanjem u Kuna parku i izvikivanjem mota: "Ljubav djeci prije svega", te izradom milenijske fotografije.  Otvorenju je nazočio i gradonačelnik grada Pregrade Marko Vešligaj. 
http://www.pregrada.hr/novosti/dje%C4%8Dji-tjedan-%E2%80%9Eljubav-djeci-prije-svega%E2%80%9C 
Nastavak ovog možemo reći, dječjeg mjeseca, uslijedio je 17.10.2015. kada se održao   9. susret gradova i općina prijatelja djece u Gradu Jastrebarskom. Na susretu je sudjelovalo 20 predstavnika gradova i općina prijatelja djece iz cijele Hrvatske. Među predstavnicima, susretu su nazočili predstavnici Društva "Naša djeca" grada Pregrade, dječji gradonačelnik Leo Filipčić, te vijećnici Dječjeg Gradskog vijeća, Borna Gorup i Lara Jazbec. 
http://www.pregrada.hr/novosti/9-susret-gradova-i-op%C4%87ina-prijatelja-djece-grad-jastrebarsko
Mjesec listopad bio je vrlo uspješan za naše Kulturno umjetničko društvo Pregrada.  Na 22. Susretima hrvatskih tamburaških orkestara i sastava održanim u Dugom Selu u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, tamburaška sekcija KUD-a Pregrada pod vodstvom Franje Kaučića osvojila je prvo mjesto u kategoriji koncertnih sastava. Također proglašeni su najuspješnijim tamburaškim sastavom te za to osvojili bisernicu sukladno odluci Stručnog povjerenstva. Predsjednica KUD-a Pregrada Slavica Vidaček rekla je kako je pobjeda u Dugom selu veliko priznanje 30-godišnjeg kontinuiranog rada i priznanje stručnog rada naših voditelja. Na spomenutim susretima u Dugom Selu nastupilo je 10 najboljih tamburaških orkestara i 13 najboljih tamburaških sastava s oko 400 tamburaša, izabranih na županijskim smotrama od strane selektora. Također, 23. listopada 2015. godine u Festivalskoj dvorani u Krapini održan je 19. Zagorski glazbeni festival "Krijesnica" gdje su Zapaženo mjesto imali " KUD Pregrada" i "Klapa Kmeti" , te solistice Lucija Belošević i Olena Ciglenjak koji su uz pratnju tamburaške sekcije oduševili sve prisutne u dvorani. Također, u rujnu 2015. godine u sklopu  Manifestacije branje grojzdja Pregrada 2015. godine predstavili su dugo očekivanu  novu dramsku predstavu, sa kojom su ujedno  gostovali i na Humu na Sutli u mjesecu lisotpadu.
http://www.pregrada.hr/novosti/tambura%C5%A1ka-sekcija-kud-pregrada-osvojila-prvo-mjesto-u-dugom-selu
Gradska knjižnica također je upotpunila kulturna događanja u mjesecu listopadu. U  okviru manifestacije Mjesec hrvatske knjige održano je  predstavljanje knjige Brune Šimleša, najčitanijeg domaćeg autora popularne psihologije, voditelja donedavno emitirane emisije na HRT-u "Svaki dan, dobar dan" i stručnog suradnika emisije "Život je lijep", "koji nam je otkrio kako životna iskustva pretvoriti u neprocjenjive umjetnine, a od svojeg života stvoriti remek-djelo." 
http://www.pregrada.hr/novosti/predstavljanje-knjige
Upravni odjeli grada Pregrade u mjesecu listopadu krenuli su ozbiljno u novu studensku i školsku godinu, sa pripremom i objavom Natječaja za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola, dodjeli financijskih potpora i top stipendija studentima s područja Grada Pregrade. Također Grad Pregrada će i u ovoj 2015./2016. školskoj godini sufinancirati prijevoz redovitih učenika srednjih škola s područja grada Pregrade.
Kako bi pokazali da Grad Pregrada sa zadovoljstvom brine i prati uspjehe naših učenika, Gradonačelnik Grada Pregrade odlučio je održati prijem za uspješne učenike OŠ Janka Leskovara, kako bi im čestitao na uspjesima postignutim na državnim natjecanjima te im ujedno uručio prikladne poklone. Na ovaj način nastoji se podržati i potaknuti naše učenike na daljnji kvalitetan i uzoran rad, te na njihove buduće uspjehe. Osim naših uspješnih učenika Gradonačelnik je u mjesecu listopadu održao prijem za novorođenčad i njihove roditelje. Članovi gradske uprave na ovom malom domjenku upoznali su najmlađe članove naše zajednice te ujedno zaželjeli puno zdravlja, ljubavi i obiteljskog sklada. Gradonačelnik Marko Vešligaj, u sklopu prijma dodijelio je novčanu pomoć u iznosu od 1.000,00 kn za svako novorođeno dijete. Roditeljima je uputio iskrene čestitke, a mališanima je zaželio sretno i bezbrižno djetinjstvo. 
http://www.pregrada.hr/novosti/prijem-za-uspje%C5%A1ne-u%C4%8Denike
http://www.pregrada.hr/novosti/prijem-novoro%C4%91en%C4%8Dadi-i-njihovih-obitelji-0
Dobri vremenski uvjeti mjeseca listopada omogućili su i nastavak radova na gradnji objekata vodoopskrbe i modernizaciju postojećih sustava, što sve zajedno pridonosi boljoj kvaliteti usluge. Tako je prošli mjesec, uz sufinanciranje Hrvatskih voda, započela izgradnja vodospremika Vinagora, zapremnine 200m³, investicija vrijedna 1.719.359,57 kuna, kojom će se osigurati opskrba vodom zapadnog dijela Pregrade.  Izgradnjom vodospremnika "Vinagora", vodoopskrbni podsustav Vinagora biti će u potpunosti funkcionalan.  Također prethodni mjesec započeli su i radovi na sanaciji gubitaka u vodoopskrbnom sustavu grada Pregrade, što podrazumijeva ugradnju mjerno regulacijske opreme u vodovodni sustav, opreme za daljinski nadzor protoka i tlakova u vodovodnoj mreži i opremanje nadzorno-upravljačkog centra u sjedištu tvrtke VIOP d.o.o. Projekt smanjenja gubitaka u sustavu, investicija vrijedna 1.611.280,86 kuna. Krajnji cilj projekta je smanjenje gubitaka vode sa sadašnjih 50% na 33% te smanjenje puknuća cjevovoda, što će direktno utjecati na poboljšanje usluge opskrbe vodom za 6622 postojećih potrošača. 
http://www.pregrada.hr/novosti/izgradnja-vodospremika-vinagora
http://www.pregrada.hr/novosti/radovi-na-sanaciji-gubitaka-u-vodoopskrbnom-sustavu-grada-pregrade
Započela je i zadnja etapa radova na uređenju i održavanju nerazvrstanih cesta na području grada Pregrade, za koje su mjesni odbori dostavili podatke i na kojima je napravljen uviđaj od strane komunalnog redarstva grada i izvođača radova. U ovoj, posljednjoj etapi za 2015. godinu, provode se radovi na sanaciji i popravku makadamskih cesta po mjesnim odborima, koje su oštećene prilikom posljednjeg jakog kišnog razdoblja.Radove izvodi Niskogradnja d.o.o., na temelju ugovora o obavljanju komunalnih poslova održavanja nerazvrstanih cesta sklopljenog sa Gradom Pregrada, koji se odnosi na cijelo područje Pregrade, a trajati će do 15. studenog. 
http://www.pregrada.hr/novosti/radovi-na-ure%C4%91enju-i-odr%C5%BEavanju-nerazvrstanih-cesta-na-podru%C4%8Dju-grada-pregrade

Listopad 2015. godine obilježio je niz događaja na području grada Pregrade, kako na kulturnom i društvenom području, tako i na području infrastrukturnih radova i novih investicija.

Naš mali osvrt ovog jesenjeg mjeseca možemo započeti s našim najmlađima, koji su nas ujedno i uveli u mjesec listopad obilježavanjem Međunarodnog dana djeteta. Svake godine u prvom punom tjednu listopada u Hrvatskoj se obilježava Dječji tjedan. Ove godine Dječji je tjedan započeo u ponedjeljak, 5. listopada 2015., a sam početak obilježili su učenici Osnovne škole Janka Leskovara i DV "Naša radost"   okupljanjem u Kuna parku i izvikivanjem mota: "Ljubav djeci prije svega", te izradom milenijske fotografije. Otvorenju je nazočio i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj. 

http://www.pregrada.hr/novosti/dje%C4%8Dji-tjedan-%E2%80%9Eljubav-djeci-prije-svega%E2%80%9C 

Nastavak ovog, možemo reći, dječjeg mjeseca, uslijedio je 17.10. 2015., kada se održao 9. susret gradova i općina prijatelja djece u Gradu Jastrebarskom. Na susretu je sudjelovalo 20 predstavnika gradova i općina prijatelja djece iz cijele Hrvatske. Susretu su nazočili predstavnici Društva "Naša djeca" grada Pregrade, dječji gradonačelnik Leo Filipčić te vijećnici Dječjeg Gradskog vijeća, Borna Gorup i Lara Jazbec. 

http://www.pregrada.hr/novosti/9-susret-gradova-i-op%C4%87ina-prijatelja-djece-grad-jastrebarsko

Mjesec listopad bio je vrlo uspješan za naše Kulturno umjetničko društvo Pregrada. Na 22. Susretima hrvatskih tamburaških orkestara i sastava održanim u Dugom Selu u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, tamburaška sekcija KUD-a Pregrada pod vodstvom Franje Kaučića osvojila je prvo mjesto u kategoriji koncertnih sastava. Također, proglašeni su najuspješnijim tamburaškim sastavom te za to osvojili bisernicu sukladno odluci Stručnog povjerenstva. Predsjednica KUD-a Pregrada Slavica Vidaček rekla je kako je pobjeda u Dugom selu veliko priznanje 30-godišnjeg kontinuiranog rada i priznanje stručnog rada naših voditelja. Na spomenutim susretima u Dugom Selu nastupilo je 10 najboljih tamburaških orkestara i 13 najboljih tamburaških sastava s oko 400 tamburaša, izabranih na županijskim smotrama od strane selektora. Također, 23. listopada 2015. godine u Festivalskoj dvorani u Krapini održan je 19. Zagorski glazbeni festival "Krijesnica" gdje su zapaženo mjesto imali "KUD Pregrada" i "Klapa Kmeti" te solistice Lucija Belošević i Olena Ciglenjak, koji su uz pratnju tamburaške sekcije oduševili sve prisutne u dvorani. Isto tako, u rujnu ove godine u sklopu  manifestacije "Branje grojzdja Pregrada 2015." predstavili su dugo očekivanu novu dramsku predstavu, s kojom su nedavno gostovali i u Humu na Sutli.

http://www.pregrada.hr/novosti/tambura%C5%A1ka-sekcija-kud-pregrada-osvojila-prvo-mjesto-u-dugom-selu

Gradska knjižnica također je upotpunila kulturna događanja u desetom mjesecu. U  okviru manifestacije Mjesec hrvatske knjige održano je  predstavljanje knjige Brune Šimleše, najčitanijeg domaćeg autora popularne psihologije, voditelja donedavno emitirane emisije na HRT-u "Svaki dan, dobar dan" i stručnog suradnika emisije "Život je lijep", koji nam je otkrio kako životna iskustva pretvoriti u neprocjenjive umjetnine, a od svojeg života stvoriti remek-djelo.

http://www.pregrada.hr/novosti/predstavljanje-knjige

Upravni odjeli grada Pregrade u mjesecu listopadu krenuli su ozbiljno u novu studensku i školsku godinu, s pripremom i objavom Natječaja za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola te dodjeli financijskih potpora i top stipendija studentima s područja Grada Pregrade. Također, Grad Pregrada će i u ovoj 2015./2016. školskoj godini sufinancirati prijevoz redovitih učenika srednjih škola s područja Grada.

Kako bi pokazali da Grad Pregrada sa zadovoljstvom brine i prati uspjehe naših učenika, Gradonačelnik Vešligaj odlučio je održati prijem za uspješne učenike OŠ Janka Leskovara, kako bi im čestitao na uspjesima postignutim na državnim natjecanjima te im ujedno uručio prikladne poklone. Na ovaj način nastoji se podržati i potaknuti naše učenike na daljnji kvalitetan i uzoran rad, te na njihove buduće uspjehe. Osim naših uspješnih učenika, Gradonačelnik je u mjesecu listopadu održao prijem za novorođenčad i njihove roditelje. Članovi gradske uprave na ovom malom domjenku upoznali su najmlađe članove naše zajednice te im ujedno zaželjeli puno zdravlja, ljubavi i obiteljskog sklada. Gradonačelnik Marko Vešligaj, u sklopu prijma, dodijelio je novčanu pomoć u iznosu od 1.000,00 kn za svako novorođeno dijete. Roditeljima je uputio iskrene čestitke, a mališanima zaželio sretno i bezbrižno djetinjstvo. 

http://www.pregrada.hr/novosti/prijem-za-uspje%C5%A1ne-u%C4%8Denike

http://www.pregrada.hr/novosti/prijem-novoro%C4%91en%C4%8Dadi-i-njihovih-obitelji-0

Dobri vremenski uvjeti mjeseca listopada omogućili su i nastavak radova na gradnji objekata vodoopskrbe i modernizaciju postojećih sustava, što sve zajedno pridonosi boljoj kvaliteti usluge. Tako je prošli mjesec, uz sufinanciranje Hrvatskih voda, započela izgradnja vodospremika Vinagora, zapremnine 200m³, investicija vrijedna 1.719.359,57 kuna, kojom će se osigurati opskrba vodom zapadnog dijela Pregrade. Izgradnjom vodospremnika "Vinagora", vodoopskrbni podsustav Vinagora bit će u potpunosti funkcionalan. Isto tako, u prethodnom mjesecu započeli su i radovi na sanaciji gubitaka u vodoopskrbnom sustavu grada Pregrade, što podrazumijeva ugradnju mjerno regulacijske opreme u vodovodni sustav, opreme za daljinski nadzor protoka i tlakova u vodovodnoj mreži i opremanje nadzorno-upravljačkog centra u sjedištu tvrtke VIOP d.o.o. Projekt smanjenja gubitaka u sustavu, investicija vrijedna 1.611.280,86 kuna. Krajnji cilj projekta je smanjenje gubitaka vode sa sadašnjih 50% na 33% te smanjenje puknuća cjevovoda, što će direktno utjecati na poboljšanje usluge opskrbe vodom za 6622 postojećih potrošača. 

http://www.pregrada.hr/novosti/izgradnja-vodospremika-vinagora

http://www.pregrada.hr/novosti/radovi-na-sanaciji-gubitaka-u-vodoopskrbnom-sustavu-grada-pregrade

Započela je i zadnja etapa radova na uređenju i održavanju nerazvrstanih cesta na području grada Pregrade, za koje su mjesni odbori dostavili podatke i na kojima je napravljen uviđaj od strane komunalnog redarstva grada i izvođača radova. U ovoj, posljednjoj etapi za 2015. godinu, provode se radovi na sanaciji i popravku makadamskih cesta po mjesnim odborima, koje su oštećene prilikom posljednjeg jakog kišnog razdoblja. Radove izvodi Niskogradnja d.o.o., na temelju ugovora o obavljanju komunalnih poslova održavanja nerazvrstanih cesta sklopljenog s Gradom Pregrada, koji se odnosi na cijelo područje Pregrade, a trajat će do 15. studenog. 

http://www.pregrada.hr/novosti/radovi-na-ure%C4%91enju-i-odr%C5%BEavanju-nerazvrstanih-cesta-na-podru%C4%8Dju-grada-pregrade

 

Reklama