Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

24.03.2016. 14:13:38 - Petra Vdović

Kostelska pištola - Keglevićeva straža dobila 25 tisuća kuna od Krapinsko-zagorske županije

Foto: www.kzz.hr

U četvrtak, 17. ožujka, u Krapini su potpisani ugovori o financiranju rada udruga ukupne vrijednosti 1,28 milijuna kuna te je tako šest udruga s područja Krapinsko-zagorske županije dobilo novčana sredstva za svoj rad. Među udrugama kojima su dodijeljena financijska sredstva nalazi se i Kostelska pištola - Keglevićeva straža, koja je kao potporu svojem radu dobila 25 tisuća kuna.

Ugovore je s predstavnicima udruga potpisao župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar koji je istaknuo kako Županija na godišnjoj razini za rad udruga kroz javne pozive i javne natječaje izdvaja preko 4,5 milijuna kuna. "Znamo da udruge zaslužuju više sredstava, no moramo biti svjesni činjenice da smo lani zbog porezne reforme ostali bez znatnog dijela izvornih prihoda te da smo unatoč tome uspjeli zadržati financiranje gotovo na istoj razini kao prijašnjih godina", naglasio je župan Kolar. Župan se također zahvalio udrugama na dosadašnjem radu te obećao kako će ih Županija i dalje podržavati u skladu s mogućnostima.

Osim "Kostelske pištole – Keglevićeve straže", financijska sredstva primili su još Športska zajednica KZŽ za realizaciju javnih potreba u sportu u iznosu od 830 tisuća kuna te Županijski školski sportski savez KZŽ za realizaciju sportskih natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola u iznosu od 170 tisuća kuna. Zajednica amaterskih kulturno-umjetničkih udruga KZŽ dobila je 130 tisuća kuna za provedbu programa kulturno umjetničkog amaterizma u 2016. godini, Kajkaviana  je za čuvanje i prezentiranje kajkavske građe primila 68 tisuća kuna, a Zajednica tehničke kulture KZŽ 64 tisuće kuna.

Reklama