Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

29.10.2011. 16:50:48 - Večernji list

Bivša šefica računovodstva pregradskog komunalnog poduzeća Jožica Golub:

Gradonačelnica i direktor rade sve za propast Niskogradnje!

Direktor Niskogradnje Zlatko Kantoci i njegova glavna "mentorica", gradonačelnica Pregrade i predsjednica NO-a Vilmica Kapac, bez koje Kantoci ne može donijeti ni jednu ozbiljnu odluku, a da po "svoje mišljenje" ne ode k njoj na brifing, zajednički rade na propasti Niskogradnje, poduzeća u kojem 49 radnika zarađuje svoj kruh. Krajnji rezultat bit će privatizacija kamenoloma i davanje koncesije za usluge na grobljima u privatne ruke – počela je svoju priču bivša šefica računovodstva Niskogradnje Jožica Golub dodajući da im u tome više neće smetati jer su je svojim mobingom, ponižavanjem, degradiranjem na niže radno mjesto i ukidanjem radnog mjesta primorali da napusti poduzeće.

Štetne odluke

– Gradsko vijeće u svojstvu vlasnika donijelo je štetnu odluku o znatnom smanjenju temeljnog kapitala Niskogradnje povlačenjem zemljišta na lokaciji kamenoloma i mrtvačnica u vlasništvo Grada. Poslovi koje su do sada uspješno odrađivali radnici Niskogradnje sada se povjeravaju kojekakvim "stručnim" osobama izvan poduzeća i za to im se plaćaju enormne naknade i stvaraju nepotrebni troškovi. Istovremeno, u radni odnos primljena je osoba na izmišljeno radno mjesto voditeljice općih poslova koja je završila samo dvogodišnji stručni studij i to turizam, koja nikada nije radila na rukovodećim poslovima, a sada kao desna ruka direktora rukovodi svim
stručnim ljudima s velikim radnim iskustvom. Preuzela je i cijelu računovodstveno-financijsku službu. Da stvar bude apsurdnija, ta je djelatnica Ana Krušlin koja je kao čelnica SDP-a bila glavna konkurentkinja Vilmici Kapac iz HDZ-a na izborima za gradonačelnicu.

Kupovanje mira

Svima je jasno da je njenim postavljanjem na ovo radno mjesto gradonačelnica sada dobila politički mir oporbe koja je sve tiša kad je riječ o Niskogradnji. Istovremeno, nada mnom se provodio sustavni mobing neviđenih razmjera i to čitavu godinu dana. Od omalovažavanja i podmetanja do ignoriranja. Bez mog prisustva useljavalo se u moj ured djelatnicu koja nema nikakve veze s računovodstvom i financijama, ali je zato imala veze sa zadacima koje je dobila od direktora da se služi
metodama prisluškivanja i ometanja u radu. Promijenjena je i brava na vratima mog ureda i na ulaznim vratima i sl. U zadnjih nekoliko mjeseci smanjene su plaće svim voditeljima za četvrtinu, u vrijeme recesije povećavaju se cijene kamenih materijala, ciljano se ide na smanjenje tržišta i stvaranja gubitka u poduzeću. Direktor Kantoci u više mi je navrata naređivao da radim poslove koji su protuzakoniti, na što dakako nisam pristajala – rekla nam je na kraju Jožica Golub dodajući da će  zadovoljštinu zbog šikaniranja i mobinga potražiti na sudu, no sve ovo javno iznosi zbog toga da bi Pregrađani i cjelokupna javnost znali kakva opasnost prijeti  djelatnicima i kakve se sve zakulisne radnje odvijaju u Niskogradnji.

Vilmica Kapac: "Neće biti nikakvih rasprodaja ni davanje posla nekome drugom!"

– Ne bih komentirala ni optužbe, ni mišljenje, ni postupke gospođe Golub. No ono što moram reći jest da nikakve rasprodaje ni kamenoloma ni povjeravanja poslova na groblju nekim drugim tvrtkama neće biti. Uostalom, Niskogradnja je i sada svojim cijenama usluga među najjeftinijim u Zagorju. Što se pak tiče zapošljavanja Ane Krušlin i tvrdnje da sam navodno tim činom smirila oporbu, mogu reći da ja nikog nisam zapošljavala, već je novu sistematizaciju radnih mjesta napravio direktor Kantoci i to prema zakonu. Nikakvih nepravilnosti ni kriminalnih radnji koje nisu u skladu sa zakonom nije bilo i to nam nitko ne može predbacivati. Sve što radimo, radimo u interesu Pregrade i na dobrobit njezinih građana – odgovorila nam je na optužbe Jožice Golub gradonačelnica Pregrade i predsjednica NO-a Niskogradnje Vilmica Kapac.

Reklama