Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

25.08.2013. 09:12:03 - Fotoklub Pregrada

Edukacija o programu 'Youth in Action'

Foto: Elizabeta Papeš

U cilju unaprjeđenje međunarodne suradnje org. civilnog društva Županijski savjet mladih 24. kolovoza organizirao je  edukaciju o programu Youth in Action Europske komisije u Oroslavlju i Lepoglavi.
Predsjednica Fotokluba Pregrada - Elizabeta Papeš te predsjednica i članica Savjeta mladih Pregrada- Natalija Leskovar i Ana Lamot su se odazvale na poziv te su se educirale o samom projektu 'Youth in Action' kao i naučile osnovnu pripremu projekt za apliciranje na 'Youth in Action'.

U jutarnjim satima u Oroslavlju su se održale radionice o projektu i samom načinu apliciranja. Za organizaciju jutarnjeg programa odgovoran je bio Savjet mladih Krapinsko – zagorske županije, predavačica je bila Ivana Radanović iz Mreže udruga Zagor.
U popodnevnim satima sudionici su organizirano posjetili 'Open space meeting' u sklopu Jailhouse festivala u Lepoglavi gdje ih je ugostila Nezavisna udruga mladih. Sudionicima je tako bila pružena  da prilika upoznaju predstavnike organizacija civilnog društva iz drugih država i uspostave kontakte za buduću suradnju.

Prije samog početka edukacije, okupljene je u prostorijama Gradske knjižnice u Oroslavlju, pozdravila zamjenica župana Jasna Petek kao i gradonačelnik Grada Oroslavlja Ivan Tuđa, dok je  Hrvoje Kovač, zamjenik gradonačelnika Lepoglave, uz predstavnike NUM vodio 'Open space meeting'.

Reklama