Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

20.12.2017. 10:14:06 - KUD Pregrada

Dječji folkloraši KUD-a Pregrada održali svoj prvi nastup

Nostalgična večer u organizaciji Kulturno umjetničkog društva Pregrada održana prošli petak u gradskoj vijećnici započela je dolaskom malih folklorašica i folkloraša s upaljenim fenjerićima.

Dječji folklor nova je sekcija KUD-a, a članovi su učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole. Folklor broji 18 polaznika, koji su marljivo vježbali više od mjesec dana pod budnim okom svoje voditeljice Marije Klasić, koja je za njih osmislila koreografiju ispunjenu dječjim brojalicama te dječjim pjesmama i plesovima Hrvatskog Zagorja. Za glazbenu pratnju pobrinuo se Franjo Kaučić i tamburaši koji su nakon folklorašića pratili soliste Luciju Vrhovski i Milka Peera.

Tamburaši na čelu s Francekom pokazali su se i kao izvrsni glumci u skraćenoj verziji predstave "Prijateljstvo i ljubav". Publika je bila oduševljena programom koji nas je sve podsjetio na dane djetinjstva kad su se djeca igrala u prirodi, a nakon toga izvedene su "vječne"  melodije: Tiho noći, Jesensko lišće, Na te mislim, Fijaker stari i Blijedi mjesec. 

Na kraju je izvedena skraćena verzija predstave "Prijateljstvo i ljubav",  koja je proglašena najboljom predstavom na smotri dramskih amatera Krapinsko-zagorske županije. Predstava je izazvala puno smijeha kod prisutnih, koji su izvođače nagradili velikim pljeskom. Uz dobre želje za sljedeću 2018. godinu i čestitke za predstojeće blagdane uslijedilo je druženje na malom domjenku.

Reklama