Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

29.06.2017. 09:38:54 - Pregrada.info

Boris Jokić na Tabor Film Festivalu

Ovogodišnji Tabor Film Festival, koji se održava od 6. do 9. srpnja u dvorcu Veliki Tabor u Desiniću, osim već tradicionalnog filmskog i glazbenog programa, donosi i neke novitete.

Naime, posebnosti ovogodišnjeg međunarodnog festivala kratkometražnog filma brojna su predavanja, promocije knjige te radionice. Tako će na festivalu gostovati bivši voditelj Ekspertne radne skupine za provedbu kurikularne reforme Boris Jokić, koji će govoriti o budućnosti obrazovanja. Uz dva predavanja, koja će se održati u petak i subotu u 17 sati, Jokić će voditi i jutarnju tjelovježbu što će sigurno biti vrlo interesantno za sve one koji će se poželjeti dobro razgibati i napuniti baterije za novi festivalski dan.

Također, na festivalu će se održati i promocija knjige "Vjera u dijalog" autora Zorana Grozdanova i Nebojše Zelića, što će sigurno potaknuti razgovor između sekularnog i religijskog. Radionicu snimanja i fotografiranja dronom vodit će Ivan Vidaković iz Hexa Worxa, a publika će moći uživati u programu Sound & Vision koji spaja vizualnu atraktivnost filmova i virtuoznost izvođenja glazbe uživo.

Na programu Tabora ponovo je i jedan od najzabavnijih festivalskih programa, interaktivna Noć žive publike koja donosi mnoštvo zabave uz pomno odabrane filmske naslove, gdje će publika, kao i dosadašnjih godina moći aktivno sudjelovati u gledanju, komentiranju i navijanju za najbolji film. Program će ponovno moderirati duhoviti Zoran Kelava.

Gazbeni program festivala uključivat će više od 30 izvođača, DJ-eva i live actova na pet pozornica, među kojima možemo izdvojiti Urban & 4, Let 3, Matija svira Arsena,Jimmy Stanić & Sexy Boys, Kries, M. O.R.T., Antenat, Stems, Stray Dogg, Oridano Gypsy Jazz Band, Porto Morto, Lovely Quinces,  a posjetitelji će moći uživati u prekrasnom ambijentu i akustici dvorca na Tabor Varosh stageu, dočekati zalazak sunca uz pogled na zagorske brege na Sunset stageu, čuti kako zvuči glazba u sobi za mučenje, plesati do zore na Taborska vatra stageu ili uživati u hrani i jazzu u restoranu Grešna gorica.

Reklama