Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

23.05.2018. 11:57:07 - Krapinsko-zagorska županija

Boris Drenški šampion 51. sajma i izložbe zagorskih vina u Bedekovčini

Apsolutnim šampionom 51. Sajma i izložbe zagorskih vina održanim prošlu subotu 19. svibnja u Bedekovčini proglašena je Vinarija Bodren, koja je i među dobitnicima sedam velikih zlata. Uz zlata Borisa Drenškog, koji je velika zlata dobio za Rajnski rizling, chardonnay i traminac, isto su odličje osvojili i Vinarija Kopjar za graševinu te Vinarija Sever za dva traminca. Najbolje ocijenjeno vino u kategoriji hobista je sivi Pinot Saše Tkaleca, a u kategoriji pjenušavih vina to je Baronial Vina Vuglec. Priznanje su šampionu uručili zamjenica župana KZŽ Jasna Petek i načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban.

Na ocjenjivanje vina koje je prethodilo Sajmu pristiglo je 150 uzoraka vina (59 hobisti i profesionalci 91) od ukupno 82 vinara. Temeljem Pravilnika ocjenjivanja vina i voćnih vina Sajma i izložbe zagorskih vina, Ocjenjivačka komisija izvršila je ocjenjivanje vina. Ocjene je dobio 149 uzorak. Dodijeljeno je sedam velikih zlata, 38 zlata, 72 srebra, 30 bronci i 2 priznanja.

Sajam i izložbu zagorskih vina organizirali su Krapinsko-zagorska županija i Općina Bedekovčina, uz suorganizatore Udrugu "Vino Zagorje", Turističku zajednicu Krapinsko-zagorske županije, Radio Kaj, Obrtničku komoru Krapinsko – zagorske županije, HGK ŽK Krapina i Hrvatsku poljoprivredno šumarsku savjetodavnu službu. Pokrovitelj ove manifestacije je Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, a supokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede. U dva dana zanimljive enološke manifestacije zagorski restorani i OPG-ovi su za posjetitelje pripremili i vrhunske zagorske delicije, a svoje autohtone proizvode ponudili su i domaći OPG-ovi.

Reklama