Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

05.06.2018. 13:33:25 - Petra Vdović

Bivši pregradski osnovci proslavili 50. obljetnicu male mature

Foto: Hrvoje Šorša

Zbog svakodnevnih obveza ponekad nije lako pronaći vrijeme i sjesti s prijateljem ili kolegom na kavu, a još je teže pronaći vremena za sjesti s kolegama iz školskih klupa kako bi proslavili petu, desetu ili dvadesetu obljetnicu. No bivši učenici Osnovne škole Janka Leskovara iz Pregrade pokazali su razrednu slogu i okupili se prošlu subotu 2. lipnja u Pregradi kako bi proslavili 50. obljetnicu male mature.

Na druženju u povodu velikog jubileja okupio se 21 učenik i učenica bivšeg 8.b razreda, zajedno s razrednicom gospođom Slavicom Reiner. Okupljanje je započelo u večernjim satima na Trgu Gospe Kunagorske ispred bivše osnovne škole, u kojoj je sada smješten Muzej dr. Zlatko Dragutin Tudjina i Gradska knjižnica.

6. razred; Izvor: Branka Krog

6. razred; Izvor: Branka Krog

S obzirom da se zadnji susret ove generacije dogodio prije deset godina u Lovačkom domu u Pregradi, nakon pozdrava, zagrljaja i zajedničkog fotografiranja, bivši učenici imali su zaista o čemu razgovarati. Do ranih jutarnjih sati izmjenjivali su sjećanja iz davnih đačkih dana, a prisjetili su se svojih profesora, od kojih su neki preminuli, a i desetero prerano preminulih kolegica i kolega iz razreda. Razgovarali su o obiteljima, djeci, a posebno unucima, pokazivale su se obiteljske fotografije te razmjenjivale adrese i telefonski brojevi kako bi se dogovorili ponovni susreti.

1. razred; Izvor: Branka Krog

1. razred; Izvor: Branka Krog

Na kraju druženja, kako kažu, ostala je želja da se prijateljstva nastave te obećanja o ponovnom susretu za pet godina.

Reklama