Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Kolumne

11.06.2007. 13:06:38 - Nevenka Cigrovski

Rajska vrata 5, 78 000 NEBO

Dragi Bože,

pretpostavljam da si u zadnje vrijeme zauzet (Bush, Irak, glad u svijetu...), a i tvoja tajnica mi je rekla da si bukiran do prosinca pa sam ti odlučila napisati pismo. Znam da se ponekad pravim da te nema, ali to je čisto psihološka varka koja je meni povremeno neophodna - nemoj to shvaćati osobno.

Inače sam oduševljena tvojim smislom za humor (ovo posljednje, s Kirinom, prvoklasna je komedija), ali moram priznati da mi nije baš smješno kad ga primjenjuješ na meni. Ta tvoja filozofija "Sve što je lijepo, kratko traje" apsolutno mi je i nadasve neshvatljiva, i dozvoli da se oštro suprotstavim istoj. Zanemari sad ove suze kojima zalijevam tipkovnicu, to je iz čisto zdravstvenih razloga (kažu da dobar plač liječi sve). Ako mi i šalješ neku poruku, ja je ne shvaćam - ili je prevoditelj ne prevodi doslovno. (Jesi li razmišljao o tome da uvedeš subtitle?)

Pitam te otvoreno - u čemu griješim i što radim krivo? Objasni mi, molim te, logiku po kojoj dodjeljuješ sreću! Ima li nešto što ja ne vidim, a trebala bi... Zašto bacaš mamac, a onda me kad se upecam bezdušno vratiš u vodu? Previše je riba u tom moru, i iskreno govoreći - više mi se ne pliva.

Ja jesam čorava, ali još uvijek dobro čujem - možda jednostavno ne govoriš dovoljno razgovjetno. Sljedeći me put upozori na vrijeme. Još jedan ovakav poraz i opet ću prestati vjerovati u prave stvari...

Ne brini za mene, ja ću se opet - po 178 put - pretrpati poslom, i nekim sporednim aktivnostima zaokupiti misli. Znam da me testiraš. I nisam ljuta na tebe, Bože - ali sam tužna. Mislila sam da radim pravu stvar i da konačno znam što želim, ali teško je bilošto ostvariti bez tvoje suradnje. Ako već imaš neke druge planove za mene, molila bi te da me o istome izvjestiš, moja adresa ti je na poleđini.

S poštovanjem,

N. C.

P.S.
Ne misliš valjda dozvoliti da nam sruše Dom kulture?!

Arhiva

Arhiva kolumni

Reklama