Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Kolumne

18.10.2008. 16:39:30 - Kristijan Golub - Kiki

Pozdrav iz zemlje Safari...

Kiki

Kiki

Eto desilo se i to: šaljem svoje prvo izviješće s koncerta institucije zvane "Zabranjeno Pušenje" u kojoj sam ja čovjek zadužen za live produkcije iliti tonski tehničar.

Znači, mjesto i vrijeme događanja je Osijek, srijeda, 8. listopada 2008. u sklopu manifestacije "Jesen uz Osječko". Prema riječima organizatora večer kad je nastupalo Zabranjeno pušenje bilo najveselije i najposjećenije... Procjenjuje se da je koncertu prisustvovalo oko pet tisuća ljudi, a broj grudnjaka koji su poletjeli na binu premašio je brojku dvadeset i pet... Tada je, naime, slučajni namjernik koji je brojao, prest'o da broji...

Tako kaže organizator, a sad ću ih ja potvrditi! Meni dan i nije počeo obećavajuće, uglavnom uzrokovano mamurlukom, koji je posljedica prijašnje večeri u KSET-u... Toj činjenici pridodaje se i činjenica da je srijeda - bezvezan dan... Anyway, koncert je počeo pred prepunim šatorom, kod starih katakombi, pjesmom "Nedelja kad je otišo Hase" i tu su se već pojavile naznake odličnog koncerta i raspoložene publike. Publika je stvarno bila predivna i pratila je svaku pjesmu u stih, do kraja koncerta, koji je trajao dva i pol sata s tri bisa od kojih je za zadnjeg odsvirana pjesma "Fildžan viška" a.k.a "Raja iz Sarajeva". Inače ne volim koncerte u šatorima, prvenstveno zbog sounda, al' ovaj je stvarno bio iznimka i mogu ga svrstat u top tri. Te večeri je sve štimalo: od odlične publike, dobrog ozvučenja do raspoloženog Seje... Atmosfera  je stvarno bila užarena tokom cijelog koncerta, što potvrđuje i kiša koja je doslovce padala od nakupljene kondenzacije s krova šatora, a i pozamašan broj grudnjaka koji su raspojasane obožavateljice bacale na binu (sad to već vuče na Mile Kitića...) te činjenica da su odsvirana čak tri bisa!

Raspojasana publika

Raspojasana publika

Da sad ja tu ne pretjerujem, rezimirat ću kratko, jasno i argumentirano izjavom, da je to definitivno bio koncert koji će mi ostati u lijepom sjećanju, a vjerujem i mnogima koji su ga doživjeli.

Eto toliko za prvi put, potrudit ću se i u buduće podijeliti svoje doživljaje iz svijeta Rock'n'Rolla, s nadasve dragim sugrađanima raskopanog nam grada! Ubuduće se neću ograničiti na čisto tehnički doživljaj svirke i koncerta, bit će tu i zanimljivosti iz back stagea, s aftera, iz kafane, kako nevalja ispraznit sve minibarove na katu hotela s pet zvijezdica (jer vas ujutro dočeka neugodno iznenađenje - račun), ... Uglavnom svašta bum ja tu nadrobil...

Do tad Šeki is on the road again!

"Vodi me u Sarajevo"

"Vodi me u Sarajevo"

Arhiva

Arhiva kolumni

Reklama