Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Kolumne

07.03.2007. 21:03:17 - Nevenka Cigrovski

Groznica subotnje večeri

On stoji pred crkvom u prekrasnom crnom odijelu (koje sam mu, naravno, ja odabrala), a ja izlazim iz auta u vjenčanici boje šampanjca, savršeno čistog tena, sa frizurom u stilu Meg Ryan. Zapravo totalno joj i sličim. On me ugleda i gotovo padne u nesvjest. Pored njega je naš najbolji prijatelji, njegov vjenčani kum. (Ana je moja vjenčana kuma.) Djeveruše su stigle ranije i najvjerojatnije traže nekog da im nabavi broj telefona jedinog slobodnog člana benda. (Na kraju smo uzeli Stare sove, imali su najbolju ponudu, a i ne traže baš puno.) Moj tata izlazi iz auta i priznaje mi da takvu haljinu ipak nije mogla sašiti teta Štefica i da se definitivno ispalatilo platiti onoliku lovu za izajmljivanje. Mama ga štipa za nadlakticu i upućuje mu jedan od svojih "nemoj nas sramotiti" pogleda. Moj brat već šara naokolo - vjenčanja su idealne prilike za upoznati nove i zanimljive djevojke (čitaj: očajne i napaljene). Familija nestrpljivo čeka da što prije zavšimo s tim, njima se već lagano otvara apetit. Ženski dio je specijalno za tu priliku dao šivati kostim kod svoje osobne šnajderice (da ne pričamo da su se morale dignuti u 6 da bi stigle na frizuru). Muškom dijelu je pomalo svejedno, oni su nervozu zaliječili gemištom. Ana mi daje buket, znakovito stisne ruku i krenemo prema ulazu.... (Sve to iz prikrajka u povijest upisuje foto-studio HRVO, Šora Jr. himself.)

Eto, tako otprilike reagiram kada u gomili spazim nekog tko mi se sviđa. No, dobro - ako mi se učini da je iznimno familijaran tip, dopuštam si preskočiti administrativne generalije pa ga odmah vidim kako se zaneseno igra s djecom (Sara i Filip) dok ja spremam još jednu od svojih kulinarskih delicija.

Dakle, kad ga spazim - odmah krećem u akciju. Ja ne prepuštam stvari sudbini. Ako je on TAJ, ne smijem dopustiti da mi promakne. Detektivski neprimjetno mu se prikradem i upadam sa nekom (dobro uvježbanom, unaprijed isplaniranom, iz nekog filma uzetom i maštovito prerađenom) spontanom upadicom. Nimalo napadno, a sasvim neodoljivo. On ili ne reagira, ili je totalni kreten, ili mu se sviđa koja od mojih prijateljica. Na to ja zaključujem da zaista JE kreten, i to štoviše idiotska, seljačka, krepilčina - definitivno nedorastao mom intelektualnom kalibru. Nimalo potresena, dopuštam jednom od njegovih prijatelja da me počasti pićem i pritom se sasvim neplanirano upuštam u razgovor s istim.

Dalji tijek i rasplet situacije, isključivo je i nadasve varijabilan , a ovisi između ostalog o: a) količini duhovitih upadica koje prijatelj nabaci tokom večeri; b) dozi samopouzdanja koja mi je preostala; c) astrološkoj komplementarnosti naših horoskopskih znakova; d) količini konzumiranog alkohola.

Možda to objašnjava činjenicu zašto u statistički značajnom broju pokušaja ipak završim bez dečka.

Arhiva

Arhiva kolumni

Reklama