Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

07.11.2017. 09:08:18 - Ivan Kovačić, Zagorje.com

VOZAČI OPREZ: Policija u Zagorju za 'martinjski vikend' sprema veliku akciju

Foto: Zagorje.com

Policija se priprema za nadolazeći vikend za kojeg su već mnogi ugostitelji, ali i vinari te brojne udruge vinogradara i vinara najavili da će biti u znaku proslava Martinje. Policijska uprava Krapinsko-zagorska tog će vikenda, kao i proteklih godina, provoditi posebnu akciju pojačane kontrole i alkotestiranja vozača, kako bi, koliko god je u njihovoj moći, smanjili eventualne nesretne završetke martinjskih proslava.

"Kako je Krapinsko-zagorska županija poznata po velikom broju vinara, vinogradara i ugostiteljskih objekata, koji će zajedno sa svojim gostima i ove godine obilježavati narodni običaj krštenja mošta ili "Martinja",  očekuje se veći broj sudionika koji će u tim slavljima konzumirati alkoholna pića. Policijska uprava krapinsko-zagorska, kao i sve ostale policijske uprave u Republici Hrvatskoj će od petka 10. do ponedjeljka 13. studenog 2017. godine pojačano provoditi mjere i aktivnosti u cilju suzbijanja prekršaja alkoholiziranosti sudionika u cestovnom prometu. Aktivnosti će se provoditi planski i koordinirano sa susjednim policijskim upravama na svim glavnijim prometnim pravcima, ali i na svim ostalim cestama", rekli su u PU krapinsko zagorskoj, prenosi Zagorski list.

U cilju preveniranja vožnje te pješačenja pod utjecajem alkohola, policija apelira da se vozači suzdrže od ispijanja alkoholnih pića, odnosno da poštuju prometne propise. Nadalje, predlažu da se u društvima odrede vozači koji neće konzumirati alkoholna pića i koji će svoje prijatelje sigurno dovesti svojim kućama, ili da se dogovori neka druga vrsta prijevoza (taxi i dr.).  "Apeliramo da se vozači, koji će ipak piti alkoholna pića, suzdrže od vožnje u takvom stanju jer vožnjom u pijanom stanju ne ugrožavaju samo sebe već i ostale sudionike u prometu. Savjetujemo pješake da se suzdrže od pješačenja u alkoholiziranom stanju jer i oni isto u takvom stanju ugrožavaju svoju i tuđu sigurnost. Skrećemo Vam pažnju i upozoravamo na činjenicu da u gotovo svakoj četvrtoj prometnoj nesreći (čak 25 posto) je prisutan  utjecaj alkohola kao sekundarni uzrok nastajanja prometnih nesreća. U takvim prometnim nesrećama nastaju najteže posljedice za život i zdravlje ljudi", upozoravaju policajci te podsjećaju da se sankcije za vožnju pod utjecajem alkohola kreću od 700 do 15 tisuća kuna, uz izricanje zaštitnih mjera zabrane upravljanja motornim vozilom.

Članak preuzet s portala Zagorje.com.

Reklama
Hrvatska na dlanu