Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

11.04.2007. 19:04:39 [Pregrada] - D.Špiljak

Prekinut seriajal od 17 pobjeda "velikog" Pogačića

Veliki teniski meč Brežnjak - Pogačić 2-1

Lijep dan u Gradu Pregrada. Dan ko stvoren za šetnju, rekreaciju ili možda posjet nekom sportskom događaju?! Onaj tko je današnji dan izabrao za posjet teniskom spektaklu nije požalio.

Naime dugo očekivani teniski meč između kralja Pregradskog tenisa Borisa Brežnjaka te nepobjedivog (u zadnje vrijeme) Ivana Pogačića danas je došao na red. U Pregradi tišina...Čak i cesta prema teniskom igralištu zatvorena. Netko bi se zapitao da li su to tako velike mjere sigurnosti, ali samo da Vam napomenem to je radi asvaltiranja kružnog toka i prilaznih ulica. Već je 16:00 sati, a ni jednog od tenisača nema. Mnogi su si već protumačili da je nešto iskrslo. Ali nije...Pošto su obojica visokopozicionirani ljudi u gospodarstvu i turističkim sektorima ni to im nije za zamjeriti. Pojavljuju se likovi tek oko 16:20. Lagano zagrijavanje i meč može početi. U prvom setu je veliki Brežnjak takoreći pomeo teren s Pogyjem i pokazao mu što znači preciznost, točnost i smirenost. Set završio rezultatom 6-3 za Borisa. Na Borisovom licu ponos, odvažnost i samo da mu ne piše "Pogy to ti je za ono u SLOVENIJI". U drugom setu se je Ivan malo razigrao i vratio kontrolu na svoju stranu i razvukao igru te je malo pobjegao Brežnjaku i osvojio drugi set rezultatom 6-2. Treči set bio je skroz u Pogyjevim rukama. Svi smo mislili da Pogy ima meč...ali kad se igra s Borisom meč nikad nije siguran. Pogy vodio 5-2 i nije iskoristio par ključnih poteza kao što je 30-0 te dvije meč lopte pri rezultatu 5-3, koje mu Boris nikako nije mogao oprostiti. Što da vam dalje pričam. Nakon što je Boris vidio što se sve može promašiti krenuo je ozbiljno u završnicu meča. Perfektnom igrom priveo je meč kraju rezultatom 6:3, 2:6, 7:5 tj. 2-1u setovima i vratio načas izgubljenu slavu (naime koju je izgubio kad ga je Pogačić pobjedio u Sloveniji prije dva mjeseca).

Iz publike se nije moglo čuti ništa jer su svi uzbudljivo promatrali meč, samo se je čuo tu i tamo zvuk mobilnih telefona kako znatiželjnici koji nisu mogli prisustvovati meču željno ispituju rezultate. Boris Brežnjak ostaje nepobjediv na domaćem terenu, a Ivanu Pogačiću je ovo bila dobra priprema za teniski (klubski) turnir koji će se održati ovaj vikend na teniskim terenima TK Pregrada. Mislim da se u današnjem meču vidjelo tko su favoriti turnira.

Pogy Pogy
Boris Boris
Reklama