Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

12.07.2017. 11:01:06 - Petra Vdović

KULTURNO LJETO U PREGRADI

"U laboratoriju" i Mustrice zabavili Pregračane

Nakon uspješnog nastupa na ljetnoj pozornici na Vinagori koji je privukao velik broj zainteresiranih mještana,  Kulturno umjetničko društvo Pregrada ponovilo je svoj dramski program prošlu nedjelju u Pregradi.

Tako je u okviru programa Kulturno ljeto na terasi Gradske kavane održana kratka humoristična predstava "U laboratoriju" u izvedbi dramske družine, a program su dodatno začinile članice vokalnog sastava Mustrice pod vodstvom Lucije Vrhovski izvevši nekoliko poznatih domaćih i stranih skladbi.

Predstava prati otkriće napitka koji bi muškarca trebao pretvoriti u ženu. Kada žedni vodoinstalater popije napitak koji je našao u laboratoriju misleći da je vino, u njemu se javlja panika, dok profesor postane sretan jer je dobio pokusnog kunića.

U predstavi, za koju je korišten tekst iz arhive KUD-a uz preinake, glume Hrvoje Bolfek kao profesor i Dario Burić kao vodoinstalater, koji su svojom izvedbom prisutne nasmijali do suza, a po prvi puta u ulozi profesorove asistentice našla se nova članica dramske skupine Biserka Babić.

Za sve koji nisu mogli prisustvovati ovom događanju, KUD Pregrada najavljuje još jedno druženje u izletištu Vražja peć, a pripremaju i novu kratku humorističnu predstavu "Kanarinke".

Reklama