Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

28.07.2017. 15:22:42 - Jelena Jazbec, Zagorje International

PROBLEMI NA ZELENOM OTOKU: NAKON PRITUŽBI BROJNIH GRAĐANA, GRAD PREGRADA UPUTIO APEL

"Pridržavajte se uputa jer će se fotografije i videosnimke neprikladnog odlaganja otpada objavljivati javno"

Foto: Grad Pregrada

Od nezadovoljnih građana Pregrade Zagorje International dobio je fotografije Zelenog otoka u Kolariji, na kojima je vidljivo kako se pojedinci ne pridržavaju uputa za gospodarenje otpadom. Naime, unatoč upozorenju da je na tom mjestu postavljena i nadzorna kamera, smeće se i dalje odlaže izvan kontejnera, a zanemaruju se i upute za odvajanje otpada.

Foto: Zagorje International

Foto: Zagorje International

Glomazni otpad

"Ovaj Otok nalazi se samo nekoliko metara od privatnih kuća, u ulici punoj djece", požalila se jedna čitateljica.

O svemu se sada oglasio i Grad Pregrada, koji na svojim službenim stranicama apelira na građane da se pridržavaju odredaba Zakona o održivom gospodarenju otpadom (NN 93/13) te Uputa za odvajanje otpada.

"Molimo Vas da otpad (karton, vreće i sl.) ne odlažete izvan spremnika za otpad te da otpad kao što su kante raznih vrsta boja, igračke, kašete, elektronički otpad, namještaj i sl. ne odlažete u spremnike na Zelenim otocima jer isti nisu predviđeni za takvu vrstu otpada. Naime, prethodno navedeni otpad smatra se glomaznim otpadom koji se odvozi prema planiranom rasporedu na već poznatim sabiralištima", upozoravaju.

Foto: Zagorje International

Foto: Zagorje International

Ostvarenje cilja

"S obzirom na vaše prijave, Niskogradnja d.o.o. odveze sav neprikladno odložen otpad, no dajemo na znanje kako ona nije u obvezi učiniti isto, te da je za odvoz otpada na području grada zadužen Eko – Flor PLUS d.o.o. temeljem Ugovora o koncesiji. Grad Pregrada ima ozbiljne namjere u ostvarenju cilja trajnog sprečavanja neprikladnog odlaganja otpada na području grada, te će u svrhu ostvarenja istog slike i videosnimke neprikladnog odlaganja otpada objavljivati javno. Na objavljenoj fotografiji nalaze se djelatnici Niskogradnje d.o.o. koji su sanirali neprikladno odložen otpad kod Zelenog otoka u Kolariji", poručuju iz Grada Pregrade.

Članak preuzet s portala Zagorje International.

Reklama