Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

21.08.2017. 11:47:18 - Petra Vdović

Ni kiša nije uspjela spriječiti dobar provod na 12. Hoomstocku

Foto: Slaven Janđel

Bogat i raznovrsni program ovogodišnjeg Hoomstocka, namijenjen svim generacijama, privukao je velik broj posjetitelja, koje čak ni kiša koja je padala drugu večer festivala nije obeshrabrila u plesu i dobroj zabavi.

Tako se ukratko može opisati 12. izdanje ovog humanitarno glazbenog festivala održanog prošlog vikenda na igralištu Osnovne škole Viktora Kovačića u Humu na Sutli. Pozitivna energija koja je vladala, kako na pozornici, tako i na igralištu, pomogla je u ostvarenju još jednog uspješnog festivala u organizaciji sposobnih ruku Humske udruge mladih.

Slaven Janđel

Festival se, kao i prošle godine, održao u dva dana, a na dvije pozornice nastupili su izvođači iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. Svim zainteresiranima bilo je omogućeno besplatno kampiranje od petka do nedjelje i besplatna autobusna linija Zagreb-Hum na Sutli-Zagreb tijekom oba festivalska dana. Novitet ovogodišnjeg Hoomstocka bila je dodatna pozornica u parku na kojoj se održao "party dobrodošlice". Prvog dana u kasnim popodnevnim satima tamo su nastupili The Balkan Wanderers i Dog's Beach, dok je druge večeri park bio rezerviran za romantične Auguste i Ninu Romić.

Na glavnoj pozornici festival je u petak otvorio Razdor svojim obradama Majki, a nakon njih okupljene su oduševili slovenski persons from porlock te riječki Jonathan. Uslijedio je energični Repetitor, beogradski bend koji se posebno povezao s publikom, a fanovi iz prvih redova imali su priliku biti tik uz pjevača koji se spustio s pozornice. Potom su se na pozornicu popeli povratnici na glazbenu scenu Kojoti, koji su 90-ih bili nezaobilazni dio rock scene na ovim prostorima, a oni neumorni ostali su do ranih jutarnjih sati uz Cold Snap, koji je svojim nastupom zaokružio prvi dan Hoomstocka.

Slaven Janđel

Drugu večer obilježila je kiša, koja je obilno padala za vrijeme nastupa Elementala. No, nevrijeme ipak nije zaustavilo festival. Pozitivne vibracije s pozornice potaknule su one hrabrije da se rašire po prostoru i dobro se provedu bez obzira na kišu, a oni malo manje hrabriji sakrili su se pod šator. Osim Elementala, drugu večer nastupili su Teški Osjećaji, Lika Kolorado, Mayales i Sassja, a festival su kraju priveli Brkovi.

Slaven Janđel

Ovogodišnji Hoomstock obilovao je i popratnim aktivnostima koje su započele u srijedu 16. kolovoza radionicom koncertne fotografije u suradnji s Foto Klubom Krapina i njihovom izložbom fotografija "Svjetla pozornice". U sklopu prvog ovogodišnjeg Hoomtimer skupa svi zainteresirani imali su prilike razgledati oldtimere, a nije se zaboravilo ni na one najmlađe. Tako je po prvi puta održan Hoomstock Junior, kreativni program za djecu koji je uključivao likovne i glazbene radionice, predstavu "Reciklirana priča" za djecu od 5 do 12 godina te koncert humskih i pregradskih pjevačkih zvjezdica Dina i Karle Miklaužić, Eve Brezak i Marka Tepeša.

Reklama