Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

14.06.2017. 08:21:41 - Krapinsko-zagorska županija

Nezaposlenost u svibnju smanjena za dodatnih 8,3 posto

Nezaposlenost na području Krapinsko-zagorske županije nastavlja padati. Naime, krajem svibnja 2017. godine u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina registrirano je 3.546 osoba. U usporedbi s travnjem, broj nezaposlenih smanjio se za 8,3 posto ili 320 osoba, a u odnosu na svibanj prošle godine, broj nezaposlenih manji je za 28,6 posto ili 1.421 osobu.

Prošli mjesec poslodavci su prijavili 726 potreba za radnicima što je za 45,5 posto više nego u prethodnom mjesecu te za 36,2 posto više u odnosu na isti mjesec 2016. godine. Najviše slobodnih radnih mjesta prijavljeno je u prerađivačkoj industriji, zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi, građevinarstvu, pružanju smještaja te pripremi i usluživanju hrane, trgovina na veliko i malo i popravku motornih vozila i motocikala.

 "Zadovoljni smo tempom novog zapošljavanja i smanjenja stope nezaposlenosti na području Krapinsko-zagorske županije. S obzirom na razgovore s potencijalnim investitorima, očekujemo daljnje smanjenje stope nezaposlenosti i rast novog zapošljavanja", rekao je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Reklama