Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

20.11.2017. 14:20:34 - Grad Pregrada

Gradonačelnik Vešligaj u Makedoniji predstavio uspješnu crowdfunding kampanju "Ti i ja zajedno za vrtić u Pregradi"

Gradonačelnik Marko Vešligaj i pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Krunoslav Golub sudjelovali su na ovogodišnjoj radionici "City to City dialogue" u organizaciji Svjetske banke, koja je održana 14. i 15. studenoga u Skoplju u Makedoniji. Riječ je o radionici na kojoj stručnjaci iz regije imaju priliku za razmjenu spoznaja i iskustava u korištenju rezultata iz financijske samoprocjene i upravljanju financijama.

Grad Pregrada od prošle je godine sudionik programa urbanog partnerstva - projekta Svjetske banke, kojim se želi proširiti primjena Modela financijske samoprocjene (MFSA) u jedinicama lokalne samouprave, na način da se potiče razmjena znanja i partnerstvo među gradovima.

Tom prigodom gradonačelnik Vešligaj predstavio je crowdfunding kampanju pomoću koje su 2015. godine prikupljena financijska sredstva za renovaciju Dječjeg vrtića "Naša radost" po niskoenergetskom principu. Navedenim projektom omogućilo se građanima da financijski sudjeluju u povećanju kvalitete javnih objekata čije usluge svakodnevno i koriste i to upravo putem kolektivno investiranja građana, odnosno crowdfundinga.

U 90 dana kampanje "Ti i ja zajedno za vrtić u Pregradi", koju su zajednički osmislili Grad Pregrada i Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske, prikupljeno je gotovo 100 tisuća kuna od preko 200 donatora, čime je zatvorena financijska konstrukcija za obnovu krovišta i fasade dječjeg vrtića u Pregradi.

 

 

 

Reklama