Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

18.11.2007. 11:02:50 - Josip Krušlin

Forum mladih otvorio cestu Čret - Krapinske Toplice

Foto: Ivan Blažičko

Predsjednik Foruma mladih SDP-a Krapinsko-zagorske županije u subotu je otvorio cestu Čret - Krapinske Toplice. Povodom toga iz Foruma mladih su nam poslali priopćenje koje prenosimo.

Forum mladih SDP-a Krapinsko-zagorske županije svečano je u subotu 17.11.2007. u 9:15 h otvorio cestu Čret - Krapinske Toplice. Kako vladajuće garnitura nema baš vremena i ima puno obaveza diljem Lijepe naše, odlučili smo im uštedjeti vrijeme, pa smo to obavili (bar onaj svečani dio) umjesto njih nakon što je dobivena potvrda od strane Hrvatskih cesta da je navedena cesta izgrađena, ali još nije izvršen upis u katastar i gruntovnicu. Odlučili smo otvoriti cestu kako bi se građani mogli voziti, jer imamo neki "instinkt" da bi dugotrajan postupak upisa u katastar i gruntovnicu mogao biti završen sljedeći tjedan. Inače cijeli postupak upisa trajao je gotovo jednako dugo kao i njezina izgradnja, koja je dovršena još tamo u 7 mjesecu ove godine.

Cestu je svečano rezanjem crvene vrpce otvorio predsjednik Foruma mladih SDP-a KZŽ Marko Vešligaj, pored gosta iz FM Kumrovca Ivana Blažička i našega domaćina iz FM Krapinske Toplice Dražena Hršaka, svečanom otvorenju prisustvovao je i kandidat sa liste SDP-a za Hrvatski sabor Siniša Hajdaš-Dončić. Odmah nakon svečanog otvorenja, građani su isprobali vožnju novom cestom i kao što se može vidjeti na slikama, promet je bio dosta gust, a i motoristi su se provozali unatoč prohladnom vremenu.

Nažalost kameni blokovi koji priječe direktan put na cestu još nisu uklonjeni, ali prema pouzdanim informacijama mogli bi biti drugi tjedan kad se planira svečano otvaranje uklanjanja kamenih blokova koji priječe put na cestu od strane saborskog zastupnika Ivana Jarnjaka i njegove ekipe. Radi toga je pokraj kamenih blokova napravljena privremena zaobilaznica kojom vozači skreću na cestu. Inače jedna zanimljivost na jednom dijelu ceste promet se već mjesecima neometano obavlja jer se na taj dio može neometano ući s prilazne ceste i izaći s njega iz druge prilazne ceste, a nigdje ne postoji ni jedan znak zabrane, pretpostavljamo da je na tom dijelu koji je dug nekih cca 1,5 km, izvršen upis u katastar i gruntovnicu.

Inače kao što možete vidjeti na slikama promet se navedenom dionicom odvijao neometano ubrzo nakon otvorenja koje su građani dočekali sa neskrivenom euforijom...

Marko Vešligaj otvara cestu

Otvorenju se pridružio i Siniša Hajdaš-Dončić

Reklama