Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

26.04.2007. 14:04:35 [Pregrada] Večernji List

GRAĐANSKA INICIJATIVA Nakon pet godina vožnje po grabama u središtu Pregrade

Darko Krivec sam pokrpao rupe u svojoj ulici

Godinama upozoravam na golemo uleknuće preko cijeloga kolnika na uzbrdici u ulici koja od zgrade pregradske uprave, odnosno župne crkve, vodi prema lovačkoj kući i ulici Pod Lenartom, gdje živim. Za novi auto dao sam više od 20.000 eura, sin mi vozi novi auto, svaka kuća u našoj ulici ima auto.

Na uzbrdici, tek iznad same zgrade "obrane" ograničenje brzine, kao i svugdje u naselju, iznosi 50 kilometara na sat. Kad bi se i sasvim polako vozilo preko te grabe, auto se sav strese, a mogu samo pretpostaviti kakve bi bile posljedice da se tu prijeđe s dopuštenih 50 na sat - priča nam pregradski poduzetnik Darko Krivec, koji zbog prirode posla na dan nekad više od 20 puta prođe tom ulicom svojim novim "audijem".

Susjedi s kojima smo razgovarali sjećaju se da je tu prekapana cesta prije nešto više od pet godina, a kad su se položile cijevi, prije asfaltiranja na tom mjestu očito nije bila dobro napravljena priprema pa je cesta s vremenom počela tonuti.
Preko kolnika iskopan je odvodni kanal prekriven rešetkama, no i tu se dogodio sličan problem. Susjedi misle da je i to napravljeno bez kvalitetne pripreme pa je s godinama asfalt na spoju s metalnom rešetkom tonuo tako je da je i tu svaki prolaz za auto neugodan.

Dugogodišnji djelatnik u općini smatra kako je tome uzrok stari bor uza sam kolnik, koji je toliko pustio korijenje te se na jednom mjestu asfalt vidno podignuo i izbočina čak prekriva gotovo pola kolnika, tako da vozači moraju zaobilaziti to mjesto vozeći suprotnom stranom ceste.

Darku je već bilo dosta čekanja da mjerodavni to poprave pa je sam odlučio stvar uzeti u svoje ruke i najkritičnija je mjesta sanirao betonom. - Istina, to nije trajno rješenje, no uz ulaganje manje od 100 kuna privremeno sam olakšao vožnju svojim susjedima i sebi - rekao je Darko Krivec.

Izvor: Večernji List, 26.04.2007.; Autor: Denis Vincek; Fotrografija: Večernji List

Reklama