Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

11.07.2017. 08:05:34 - Grad Pregrada

Brazilski veleposlanik posjetio Pregradu

Veleposlanik Savezne Republike Brazil u Republici Hrvatskoj, NJ/E Paulo Roberto Campos Tarrisse da Fontoura posjetio je jučer Zagorje i Pregradu.

Njegova Ekselencija Paulo Roberto Campos Tarrisse da Fontoura u posjet Zagorju stigao je na poziv saborskog zastupnika i gradonačelnika Pregrade Marka Vešligaja, kojeg je Hrvatski sabor ove godine imenovao voditeljem Hrvatsko – brazilske međuparlamentarne skupine prijateljstva.

Gradonačelnik Vešligaj istaknuo je, nakon prijema u Gradskoj vijećnici, da najviše potencijala za suradnju između Brazila i Hrvatske ima na polju turizma. "Republiku Hrvatsku godišnje posjeti oko 50 tisuća turista iz Brazila. Prostora za rast svakako ima, a mi se trebamo koncentrirati na to da dio tih turista dovedemo u Zagorje i Pregradu", rekao je Vešligaj. Prijemu je prisustvovala i zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek koja je naglasila važnost ovakvih susreta jer oni otvaraju potencijalni prostor za suradnju. "S obzirom na udaljenost između Brazila i Hrvatske, gospodarska suradnja možda ne dolazi toliko do izražaja, ali udaljenost u turističkom smislu nije presudna. Upravo na turističkom planu ima prostora za suradnju. Baš kako je rekao gradonačelnik  Vešligaj, godišnje određeni broj brazilskih turista posjeti Hrvatsku, i tu i mi vidimo priliku da ih dovedemo u Zagorje, da upoznaju našu Bajku na dlanu", rekla je zamjenica župana Petek. Tijekom posjete Pregradi, NJ/E Paulo Roberto Campos Tarrisse da Fontoura obišao je i Trg Gospe Kunagorske , Crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije, Muzej dr. Zlatka Dragutina Tudjine i dvorac Bežanec.

Reklama