Pregrada.info

Grad Pregrada => Život u gradu => Autor teme: ziko555 - 08.03.2017. 07:01:09Naslov: Cesta Hum Pregrada
Autor: ziko555 - 08.03.2017. 07:01:09
Kao i stotine drugih ljudi trgam auto na toj dionici svaki dan i promatram debilna rješenja regulacije prometa koje su smislili genijalci iz Zagorje gradnje (tu ne mislim na radnike  ).
1.Dakle ako se ide u Pregradu iz smjera Klenovca prvo na križanju nailazite na znak zabrane skretanje (kojeg svi ignoriraju),  zatim na samom mostiću na znak zabrane prolaza kojeg svi ignoriraju), a zatim na semafor koji uredno radi i drži crveno podnošljivu minutažu. 
2.Nakon vožnje po raskopanom šoderu dolazite do skretanja za Kostel i novi znak zabrane prometa i obaveznog smjera koji vas usmjerava na cestu koja vodi prema školi i kostelskoj crkvi . Uz malo sreće te puno živaca i tolerancije ponovo izlazite na glavnu cestu i nastavljate prema Pregradi.
3.Ako ne skrenete desno za Kostel nego kao i dva puta do sada ignorirate znakove zabrane doći ćete opet pred semafor    (napominjem da je cesta zatvorena pa se postavlja pitanje za koga radi semafor na zatvorenoj cesti).  Pričekajte razumnu minutažu da se upali zeleno (ili po običaju ignorirajte ) provozajte  se po raskopanom šoderu i opet se vozite prema Pregradi.
BTW autobusi koji ne mogu po cesti kraj crkve uredno prometuju zatvorenom dionicom.
Čitam neki dan  ZL da je ugovoren posao sanacije odrona u Kostelu, što me uvjerilo da inžinjeri koju su projektirali obnovu te ceste dobivaju diplome na Kršćansko bogoslovnom fakultetu jer misle da će im Bog držati brdo koje su načeli bagerima da se ne odronjava na cestu, jer ako su sada ugovorili sanaciju nije ni bilo planirano učvršćivanje brda- tko putuje tuda zna da nema šanse da to ostane di je sada