Pregrada.info

Pregrada.info => Komentari članaka => Autor teme: Vanc - 12.12.2016. 13:41:44Naslov: Samo je "jena" mama
Autor: Vanc - 12.12.2016. 13:41:44
Link na članak: Samo je "jena" mama (http://www.pregrada.info/kolumne/samo-je-jena-mama/)

Vrlo lijep tekst Maja. Lijepo da si se ponovno javila. Iskreno pišes do u detalje i zbog toga interesantna priča. Vrijedna priča jer informiraš o okolnostima i prilikama koje su važne ‘za znati’ svakoj ‘novoj mami’.  Vrlo kratko i tek samo natuknuto pišeš nešto o reagiranju oca vašeg zajedničkog malog čuda. Naravno da ne mogu tebe pozivati ispričati nam o iskustvu oca. Ne znam je li on vičan pisanju. Priča o rođenju bila bi kompletna uz njegovu priču.  Ovako  mi, jer sam muško fali očevo iskustvo. Ne znam zašto to očevi toliko šute kad je o rođenju vlastita djetata riječ?  Za svaku pohvalu je taj tvoj tekst. Daješ do znanja što bi trebalo popraviti ali si i svjesna da optimalno gotovo i ne postoji. Ovako podijeliti s čitateljima svoja iskustva velika je stvar. Tebi, suprugu i vašem čudu, lijep pozdrav, sretan vam Božić i Novo leto!   


Naslov: Odg: Samo je "jena" mama
Autor: Zita - 12.12.2016. 14:27:02
i ja kao pobornica musko-zenske, u zensko-muske jednakosti vrlo rado bih zavirila u muski dio price o tome kako je prisustvovati na porodu, prvi puta vidjeti i drzati vlastito dijete; emocije, strahovi, misli kako im je bilo i kako se osjecaju kao ocevi..
nadam se da cemo imati priliku procitati takvu pricu, ako ne od spomenutog gospodina oca, onda od oceva koji guraju kolica po Pregradi, hrane ih na bocicu, bdiju nocima nad njima dok imaju temperaturu, vode ih u parkic na igru i ponosno/strpljivo dolaze na sve skolske aktivnosti i priredbe.. O0